Home / Rutger Schuijffel

Rutger Schuijffel

Rutger Schuijffel

Als geboren en getogen Nijmegenaar is Rutger inmiddels gehecht aan Wijchen waar hij al ruim 17 jaar woonachtig is met echtgenoot Janneke en kinderen Romee en Kimo. 

De wortels van Rutger liggen in het voetbal, waar hij als jeugd- en hoofdtrainer diverse eerste elftallen in de regio heeft geleid, waaronder Kolping/Dynamo, SCE, Achates en SCP. Momenteel actief als technisch jeugd coördinator van de jeugdselectieteams van SC Woezik en dus direct verbonden met de Wijchense jeugdsporters. Als coördinator ook lid van de technisch commissie van SC Woezik en met name begaan met het thema sport en bewegen binnen Wijchen.

Opgeleid in de civiele sector bij onder andere ingenieursbureau Royal Haskoning en betrokken geweest bij veel projecten in de openbare ruimte. Rutger is momenteel werkzaam als gebieds- en projectmanager bij een landelijk opererend bedrijf die zich toelegt op de aanleg van allerlei buitensportvloeren, waaronder kunstgras hockey-, voetbal-, tennis- en korfbalvelden en atletiekbanen. Kortom een uitdagende job in een dynamische wereld en veelal gemoeid met politiek en ambtelijke processen bij diverse gemeentes in Nederland! 

Betrokken, toegankelijk, no-nonsense en een brede interesse in actuele thema's kenmerken de persoon Rutger, waarbij zijn scherpe visie en heldere overtuiging prettig doen overkomen. Speerpunten zijn uiteraard jeugd, sport en bewegen, maar ook het behoud of nog beter een verbetering van de lokale leefomgeving, waarbij een uitdagende en sportief ingerichte  openbare ruimte moet gelden als een sociale ontmoetingsplek in de toch al geïndividualiseerde wereld. 

Top