Home / Peter van ’t Schip

Peter van ’t Schip

Peter van ’t Schip

Peter is 64 jaar en geboren in Amsterdam, maar woont sinds 1986 in Wijchen en is helemaal verknocht aan zijn geliefde gemeente Wijchen met zijn kerkdorpen. Peter is getrouwd en heeft 3 kinderen en is sinds kort een trotse opa. Als opleiding heeft Peter een HBO bachelor behaald in de opleiding HTS-Elektrotechniek met afstudeerrichting elektronica en computertechniek. In 1999 heeft hij nog eens zijn HBO bachelor behaald als bedrijfskundige.

Zijn werkzame leven heeft hij met name doorgebracht binnen de IT Services als trainer en verantwoordelijk opleidingsmanager, zowel Europees als Wereldwijd. Peter heeft 18 jaar toneel gespeeld bij het Wijchens Amateur Toneel en heeft daarvan 17 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 8 jaar als voorzitter. Wat een prachtige tijd was dat! Vroeger was hij een actief voetballer en heeft daarna nog lang getennist. Op dit moment doet hij al een aantal jaren vrijwilligerswerk als (netwerk)coach voor eenzame mensen.

Peter is te typeren als betrouwbaar, communiceert helder en begrijpelijk, ziet altijd mogelijkheden, heeft gevoel voor humor, is recht door zee en komt op voor goede en belangrijke zaken en biedt hulp waar dat nodig is. In zijn politieke rol, dus voor de behoefte van de inwoners van de gemeente Wijchen voor nu en de toekomst. Hij staat voor een toekomstbestendig, levendig en leefbaar Wijchen voor alle inwoners, maar wel met oog voor het behoud van een karaktervol Wijchen en van onze historische erfstukken.

Proactief, gebalanceerde aanpak, rechtvaardig, duurzaamheid, gebruik maken van kansen en mogelijkheden, voldoende woningruimte voor een ieder, sociaal beleid en een luisterend oor richting de inwoners van de gemeente zijn de belangrijke kernpunten van Peter voor u. Dit sloot naadloos aan bij Wijchen  Lokaal. Tijd dus voor deze mooie nieuwe uitdaging bij deze geweldige politieke partij met competent en gedreven mensen.

Top